Соціо-еколого-економічний розвиток регіонів з позицій економічної безпеки (на прикладі Донецької області) - Харазішвілі, Ю.М. (Вісник економічної науки України, 2016)
Розроблено методологію інтегрального оцінювання рівня соціо-еколого-економічного розвитку регіонів з позицій економічної безпеки, що передбачає порівняння інтегральних індексів складових розвитку з інтегральними пороговими значеннями з використання сучасних досягнень інтегрального оцінювання. Запропоновано інноваційний перелік складових та індикаторів та проведено ідентифікацію стану соціо-еколого-економічного розвитку Донецької області для оцінення найважливіших загроз. Разработана методология интегральной оценки уровня социо-эколого-экономического развития регионов с позиций экономической безопасности, предусматривающая сравнение интегральных индексов составляющих развития с интегральными пороговыми значениями при использовании современных достижений интегральной оценки. Предложен инновационный перечень составляющих и индикаторов, проведена идентификация состояния социо-эколого-экономического развития Донецкой области для оценки важнейших угроз. The methodology of the integrated assessment of the level of socio-ecological and economic development from the standpoint of economic security of the region. This involves a comparison of the integral components of the index with integral thresholds. It uses the latest achievements of integrated assessment. A list of innovative components and indicators. Identification of the state of social, ecological and economic development of the Donetsk region to assess the major threats.