Моніторинг транспортної інфраструктури у забезпеченні економічної безпеки України (на прикладі залізничного транспорту) - Шевченко, А.І. (Вісник економічної науки України, 2016)
Визначено індикатори економічної безпеки України у галузі залізничного транспорту за функціональними складовими, а також порядок їх розрахунку шляхом моніторингу транспортної інфраструктури. Запропоновано визначати рівень економічної безпеки держави у галузі залізничного транспорту за методологією інтегрального оцінювання з використанням мультиплікативної форми інтегрального індексу. Определены индикаторы экономической безопасности Украины в сфере железнодорожного транспорта в разрезе функциональных составляющих, а также порядок их расчёта путём мониторинга транспортной инфраструктуры. Предложено определять уровень экономической безопасности страны в сфере железнодорожного транспорта по методологии интегрального оценивания с использованием мультипликативной формы интегрального индекса. Defined indicators of economic security of Ukraine in the sphere of railway transport in the context of functional components, as well as the procedure for their calculation by transport infrastructure monitoring. It is proposed to determine the level of economic security of the country in the sphere of railway transport on the methodology of the integrated assessment using the multiplicative form of the integral index.