Формування механізму підвищення ефективності діяльності промислового підприємства - Шелеметьєва, Т.В.; Маляр, Е.М. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті досліджено науково-теоретичні особливості формування механізму підвищення ефективності діяльності промислового підприємства. Розглянуто поняття «механізм» з різних точок зору та його особливості. Доведено, що при розробці механізму підвищення ефективності діяльності промислового підприємства необхідно враховувати всі фактори, які впливають на ефективність економічної діяльності. Проаналізовано принципи, яких доцільно дотримуватися при формуванні системи показників ефективності діяльності підприємства. В статье исследованы научно-теоретические особенности формирования механизма повышения эффективности деятельности промышленного предприятия. Рассмотрено понятие «механизм» с разных точек зрения и его особенности. Доказано, что при разработке механизма повышения эффективности деятельности промышленного предприятия необходимо учитывать все факторы, которые влияют на эффективность экономической деятельности. Проанализированы принципы, которых целесообразно придерживаться при формировании системы показателей эффективности деятельности предприятия. In the article the scientific and theoretical aspects of mechanism to increase the efficiency of the industrial enterprise. The concept of mechanism with different points of view and its features. It is proved that the development of a mechanism to increase the efficiency of industrial enterprises must take into account all the factors that affect the efficiency of economic activity. It analyzed the principles of which it is advisable to stick to the formation of a system of performance indicators of the industrial enterprise.