Яркостная температура и спектральный индекс внегалактического фона в декаметровом диапазоне длин волн - Василенко, Н.М.; Сидорчук, М.А. (Радиофизика и радиоастрономия, 2015)
На основании обзора Северного неба, выполненного с помощью крупнейшего радиотелескопа декаметровых волн УТР-2, построены карты распределенного низкочастотного радиоизлучения для обширных областей этой небесной полусферы, включая область вблизи минимума галактического излучения. На підставі огляду Північного неба, виконаного за допомогою найбільшого радіотелескопа декаметрових хвиль УТР-2, побудовані карти розподіленого низькочастотного радіовипромінювання для великих областей цієї небесної півсфери, включаючи ділянку поблизу мінімуму галактичного випромінювання The radio maps of distributed low-frequency radio emission for vast areas of Northern Celestial Hemisphere, including the area near the minimum of galactic radiation, were constructed based on the Northern sky survey with the UTR-2 world-largest decameter wave radio telescope.