Василь Маркусь - Євтух, В.Б.; Ткаченко, В.М.; Трощинський, В.П. (Український історичний журнал, 2013)
15 жовтня 2012 р. у місті Чикаґо (Іллінойс,
США) на дев’яностому році життя завершився земний шлях визначного українського вченого, політолога і громадського діяча, дійсного іноземного члена НАН України, професора Василя Маркуся.