Незнаний лист Богдана Хмельницького 1651 р. (публікація Ю.А. Мицика) (Український історичний журнал, 2013)
У публікації представлено виявлений у табірному щоденнику Януша Радзивілла невідомий лист Богдана Хмельницького 1651 р., в якому український гетьман, погоджуючись на мир із Великим князівством Литовським, у випадку воєнних дій із його боку був готовий дати відсіч. The publication lightings up discovered in the camp diary of Janusz Radziwiłł unknown letter written by Bohdan Khmel’nyts’kyi in 1651. Based on this letter, falls into place that agreeing to peace with the Grand Duchy of Lithuania, Ukrainian Het’man was ready to defend in case of hostilities.