Етнологія та/чи історична антропологія - Пирогова-Таран, Л.В. (Український історичний журнал, 2013)
У статті розглядається роль спеціальної історичної дисципліни – етнології – у
встановленні поняття «історична антропологія», розкривається зміст і значення останнього для вирішення проблем епістемології історії. The article considers the role of the special history discipline ethnology in the
definition of «Historical anthropology; covers the content and its importance for the
problems solving of epistemology of history.