Еволюція марксистської теоретичної традиції як об’єкт інтелектуальної історії - Горенко, О.М. (Український історичний журнал, 2013)
Стаття присвячена проблемі переосмислення теоретичної спадщини історичного матеріалізму у широкому контексті дискурсивної етики. Акцентується постійний взаємозв’язок і взаємовплив культурно відмінних західних і східних реґіонів сучасної Європи. The goal of the article is to reconsider the problem of theoretical heritage of historical materialism within a wide frame of discursive ethics. The main emphasis is laid on constant interrelation and interaction of dissimilar in cultural sense western and eastern regions in Europe.