Протидія радянських митників контрабанді наприкінці 1920-х – у 1930-х рр. - Архірейський, Д.В. (Український історичний журнал, 2013)
Розглядається протидія радянських митників контрабанді наприкінці 1920-х –
у 1930-х рр. Аналізуються особливості антиконтрабандної діяльності в УСРР.
З’ясовуються причини контрабанди як соціально-економічного явища. In the article counteraction of soviet customs officials contraband goods at the end
of 1920th – in 1930th is examined. The features of anticontraband activity in Soviet
Ukraine are analysed. Reasons of contraband goods turn out as the socio-economic phenomenon.