Листопадове повстання 1918 р. у Галичині в мемуарній літературі - Пархоменко, В.А. (Український історичний журнал, 2013)
На підставі мемуарної літератури розглянуто передумови, підготовку та перші
дні Листопадового повстання 1918 р. у Західній Україні, діяльність Українського генерального військового комісаріату та Української Національної Ради. Висвітлено
внутрішні та зовнішні чинники, які обумовили перемогу на початковому етапі виступу. On the basis of memoir literature pre-conditions, preparation and first days of the
November rebellion 1918, are examined in Western Ukraine, activity of Ukrainian
Military General Committee and Ukrainian National Council. Internal and external
factors that stipulated victory on the initial stage of revolt are lighted up.