Укладення Хотинського мирного договору 1621 р. - Сас, П.М. (Український історичний журнал, 2013)
На основі джерел, зокрема посольських інструкцій, простежено політичні позиції учасників турецько-польських переговорів з укладення Хотинського мирного договору 1621 р., які поставали на різних етапах переговорного процесу.
Окреслено зміст договірних статей, що фіґурували в польському й турецькому
текстах документа. On the basis of sources, particularly ambassadorial instructions, political positions
of participants of the Turkish-Polish negotiations are traced on signing of peaceful
agreement of Khotyn 1621, which appeared on the different stages of voice process.
Maintenance of contractual reasons, appearing in Polish and Turkish texts of
document is outlined.