Процесологічні середовища моделювання - Редько, И.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2003)
Розвиваються інтенсіональні засади моделювання. Дається розгорнута експлікація понять дескриптивного процесу. Досліджуються процесологічні аспекти моделювання предметних областей. Вводяться поняття часткової функції, акції та їх виконання в процесологічному середовищі. Развиваются интенсиональные основы моделирования. Дается развернутая экспликация понятия дескриптивного процесса. Исследуются процессологические аспекты моделирования предметных областей. Вводятся понятия частичной функции, акции, а также их выполнения в процессологической среде. This article is devoted to development of principles of modeling. The concept of descriptive process is defined. Some processlogical aspects of modeling of knowledge domains are studied. The concepts of partial function, action and execution of them is defined too.