Демографічний вимір поразки 1941 р.: масштаби втрат РСЧА військовополоненими на території України - Марінченко, О.О. (Український історичний журнал, 2013)
Проаналізовано підходи до проблеми обрахування втрат Червоної армії військовополоненими. Шляхом зіставлення радянських і німецьких статистичних даних
уточнено кількість радянських бійців і командирів, які потрапили до німецького
полону під час кампанії 1941 р. на Східному фронті та окремих операцій на південно-західному стратегічному напрямі. The article proposes an analysis of approaches towards the calculation of the POW
losses of the Red Army. Relying upon comparison of the Soviet and Nazi statistical
data, it defines with more precision the number of Soviet POWs taken during the
Eastern front campaign of 1941 and several operations on the Southwestern strategic
direction.