Транспортні властивості надпровідних мікромістків свинцю під дією спін-поляризованої струмової інжекції - Руденко, Е.М.; Дякін, М.В.; Короташ, І.В.; Реут, В.М. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
Вивчено вплив спін-поляризованої струмової інжекції (СПСІ) на критичний струм і резистивний стан мікромістків свинцю при пропусканні по плівці Pb транспортного струму за відсутности зовнішнього магнетного поля. Виявлено, що СПСІ ефективно впливає на величину критичного струму надпровідних мікромістків Pb. Виявлено ефект підвищення критичного струму надпровідних мікромістків Pb. Встановлено, що СПСІ є зручним зовнішнім чинником, який змінює величину струму відсічки. Встановлено, що динамічний опір ліній проковзування фази при підвищенні рівня СПТІ зростає. Изучено влияние спин-поляризованной токовой инжекции (СПТИ) на критический ток и резистивное состояние микромостиков свинца при пропускании по плёнке Pb транспортного тока в отсутствие внешнего магнитного поля. Обнаружено, что СПТИ эффективно влияет на величину критического тока сверхпроводящих микромостиков Pb. Обнаружен эффект повышения критического тока сверхпроводящих микромостиков Pb. Установлено, что СПТИ является удобным внешним параметром, который изменяет величину тока отсечки. Установлено, что динамическое сопротивление линий про- скальзывания фазы при повышении уровня СПТИ растёт. The influence of spin-polarized current injection (SPСI) on the critical current and the resistive state of Pb microbridges at the passing of transport current through the Pb film is investigated in the absence of an external magnetic field. As found, the SPСI effectively influences on the critical current of superconducting Pb microbridges. The effect of increasing of the critical current of superconducting Pb microbridges is detected. As established, the SPСI is a convenient external parameter, which changes the value of the cut-off current. As ascertained, the dynamical resistance of the phase-slip lines increases with the increase of SPСI level.