Compton mechanism of W and Z boson hadroproduction - Bondarenco, M.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2012)
It is argued that W/Z boson production in ultra-relativistic pp collisions in the fragmentation region, subject to a kinematic cut on the boson transverse momentum Q┴ > Q┴min, with 1 GeV/c << Q┴min, << MW/Z, must be dominated by the Compton mechanism qg → q'W/Z. We propose applications for boson hadroproduction in this kinematics, formulate the factorization theorem, and analyze the QCD enhancements. Отмечается, что рождение W и Z бозонов при столкновениях ультрарелятивистских протонов, регистрируемое во фрагментационной области и при наложении условия на поперечный импульс бозона Q┴ > Q┴min с 1 GeV/c << Q┴min << MW/Z, должно доминироваться комптоновским механизмом qg → q'W/Z. Мы предлагаем приложения для рождения электрослабых бозонов в данной кинематике, формулируем факторизационную теорему, и анализируем КХД-усиления. Відзначається, що народження W та Z бозонів при зіткненнях ультрарелятивістських протонів, за умови реєстрації у фрагментаційній області та за накладеної умови на поперечний імпульс бозона Q┴ > Q┴min з 1 GeV/c << Q┴min << MW/Z, повинно домінуватися комптонівським механізмом qg → q'W/Z. Ми пропонуємо застосування для народження електрослабких бозонів у даній кінематиці, формулюємо факторизаційну теорему та аналізуємо КХД-підсилення.