Неравновесный термодинамический анализ процесса образования карбидов в хромистой стали при отпуске - Бобырь, С.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
Выполнен неравновесный термодинамический анализ процесса образования карбидов в хромистой стали при отпуске. Рассчитаны перекрёстные коэффициенты, движущие силы и потоки в уравнениях Онзагера для модельной термодинамической системы, сделана оценка размеров карбидов, образующихся в хромистой стали при отпуске. Виконано нерівноважну термодинамічну аналізу процесу утворення карбідів у хромистій сталі при відпусканні. Розраховано перехресні коефіцієнти, рушійні сили та потоки в Онзаґерових рівняннях для модельної термодинамічної системи, оцінено розміри карбідів, що утворюються при відпусканні хромистої сталі. Nonequilibrium thermodynamics analysis of the process of carbide formation in chromium steel is performed. In Onsager equations for the model thermodynamic system, the crossed factors, driving forces, and flows are calculated. The sizes of carbides formed in chromium steel during tempering are estimated.