Розробка стратегії конкурентоспроможності виробництва – запорука успішної діяльності на ринку - Гирля, С.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье рассмотрены основные значения конкуренции и конкурентоспособности, определена стратегия конкурентоспособности аграрных предприятий на рынке, разработан хозяйственный портфель, предложены мероприятия по разработке стратегии конкурентоспособности. В статі розглянуті основні значення конкуренції та конкурентоспроможності, визначена стратегія конкурентоспроможності аграрних підприємств на ринку, розроблений господарський портфель, запропоновані заходи щодо розробки стратегії конкурентоспроможності. The basic values of competition and competitiveness are considered in the article, strategy of competitiveness of agrarian enterprises at the market is certain, an economic brief-case is developed, measures are offered on development of strategy of competitiveness.