Філософія українського національного відродження в освітній інтерпретації історичності - Троїцька, Т.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье рассматривается интерпретация понятия "историчность" в философской антропологии Украины ХІХ века. Автор раскрывает содержание толкования истории как философской антропологемы, которая должна быть приобщена к методологии образовательных перемен, а именно к профессиональной подготовке педагога. У статті розглядається інтерпретація поняття "історичність" у філософській антропології України ХІХ століття. Автор розкриває зміст тлумачення історії як філософської антропологеми, яка має бути залучена до методології освітніх змін, зокрема до професійної підготовки педагога. In the article there has been considered the interpretation of the "historicity" term in Ukrainian philosophical anthropology of the XIX century. The author reveals the history interpretation content as a philosophical anthropologem which should be introduced into the methodology of educational changes, especially into pedagogue's professional training.