Колоніальна політика Великої Британії на початку XX ст. - Батенко, Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Современные государства Ближнего Востока отстаивают свою независимость. Начало их противостояния имеет давние корни. Актуальность данной темы заключается в попытке автора обратиться к источникам политических проблем, которые разрешались исключительно военным путем. Современные независимые государства должны выбирать всегда только мирный путь взаимопонимания и взаимоуважения для разрешения сложных международных ситуаций. Сучасні держави Близького Сходу виборюють свою незалежнісь. Початок їх протистояння має давне коріння. Актуальність даної теми полягає в намаганні автора звернутися до витоків політичних проблем, що розв`язувалися виключно збройним шляхом. Сучасні незалежні держави мають обирати завжди тільки мирний шлях взаєморозуміння та взаємоповаги для вирішення складних міжнародних ситуацій. The modern states of Middle East defend their independence. The beginning of their opposition has the old radicals. The urgency of the given subject is – to attempt of the writer to address to sources of political problems, which one were resolved by an extremely military way. Modern independent states must always select only nonpredatory route of mutual understanding for the sanction of composite international situations.