До проблеми релігійного багатомаїття в Україні (історичний аспект) - Грушева, Т. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Нерешенной до сих пор остается ситуация в украинском православии, осложняются имущественными спорами отношения между православными и греко-католиками, напряженными есть взаимоотношения между православными и протестантами, нуждается в улаживании христианско-мусульманский диалог. Невирішеною до сьогодні залишається ситуація в українському православ'ї, ускладнюються майновими суперечками відносини між православними та греко-католиками, напруженими є взаємини між православними й протестантами, потребує улагодження християнсько-мусульманський діалог. The situation in the Ukrainian Orthodox Church is still uncertain; property misunderstanding makes relations between the members of the Orthodox church and the Orthodox Catholic church complicated; relations between the members of the Orthodox church and Protestants are tense; relations between the Christians and Moslems should be patched up.