Духовность как аспект экокультуры - Мормуль, О.Г. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Стаття присвячена моральному аспекту однієї з глобальних проблем сучасності. Проаналізовано погляди вчених на проблему моральної екології. Обґрунтовано необхідність духовно-моральної діяльності в розвитку соціокультурних процесів. Теоретико-методологічну основу роботи складають системний,
проблемний та інтервальний підходи. Статья посвящена нравственному аспекту одной из глобальных проблем
современности. Проанализированы взгляды ученых на проблему нравственной
экологии. Обоснована необходимость духовно-нравственной деятельности в
развитии социокультурных процессов. Теоретико-методологическую основу работы составляют системный, проблемный и интервальный подходы. This article is devoted to the moral aspect of one of the global problems of
contemporaneity. The views of scientists on the problem of morals of the ecology are
analyzed here. The necessity of category of wealth-morals activities in the development
of sociocultural processes is substantiated here. Systematic, problematic and
interval approaches form the theoretico-methodological basis of the article.