Про нащадків Богдана Хмельницького на Полтавщині ХVІІІ ст. (вступна стаття та публікація Ю.А.Мицика й І.Ю.Тарасенко) (Український історичний журнал, 2013)
У публікації представлено два виявлених у фондах Центрального державного
історичного архіву України документи, котрі стосуються справи про закріпачення поміщиками Базилевськими нащадків гетьмана Богдана Хмельницького – козаків Миргородського полку Федора й Романа Крикуненків. This publication examines two documents, uncovered in the funds of Central
State Historical Archives of Ukraine, concerning the case of enslaving the Bohdan
Khmel’nyts’kyi posterity – Myrhorod regiments cossacks Fedir and Roman
Krykunenko by the Bazylevs’kyi landowners.