Антирелігійний курс влади щодо римо-католицької церкви у Закарпатті (1945–1955 рр.) - Капітан, Л.І. (Український історичний журнал, 2013)
Дається аналіз причин, характеру та наслідків внутрішніх трансформацій
римо-католицької церкви у Закарпатті крізь призму антицерковної політики
керівництва СРСР у перше десятиліття після включення цього краю до складу
радянської України. The purpose of this article is deep objective analysis the reasons, character and results
internal transformations Roman Catholic Church in Zakarpattia through prism
anti-religious policy of the leadership of USSR in the first ten-year after joining of
this region a part of Soviet Ukraine.