Посилення нелегальної підприємницької діяльності непманів та боротьба з нею в роки зламу НЕПу (кінець 1920-х – початок 1930-х рр.) - Щербина, І.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Досліджуються форми нелегальної діяльності приватних підприємців у
сфері торгівлі і дрібної промисловості та методи боротьби з цим явищем з боку
радянської держави наприкінці 1920-х - на початку 1930-х років. Исследуются формы нелегальной деятельности частных предпринимателей в сфере торговли и мелкой промышленности и методы борьбы с этим
явлением со стороны советского государства в конце 1920-х - начале 1930-х годов. Forms of illegal activity of private businessmen in sphere of trade and the fine
industry and methods of struggle against this phenomenon from the Soviet state in
the end 1920 - the beginning of 1930th years are investigated.