Християнські старожитності давнього Києва в науковій спадщині М.Максимовича - Шевченко, Н.О. (Український історичний журнал, 2013)
Висвітлюється внесок М.Максимовича у вивчення християнських старожитностей давнього Києва. Розглядаються питання атрибуції та локалізації вченим перших київських церков, християнських реліквій і святинь на тлі інтерпретації ним історії християнізації Русі. The article highlights the contribution of M.Maksymovych to the study of Christian
antiquities of ancient Kyiv. The article reveals the questions of attribution and
localization of the first Kyiv churches and Christian relics on the background of the
scientist’s interpretation of the history of the Christianization of Rus’.