Anni Mundi: народження християнської країни - Ричка, В.М. (Український історичний журнал, 2013)
Розглядаються передумови та перебіг процесу християнізації Київської Русі на
тлі її соціально-політичного розвитку кінця Х – початку ХІ ст. З’ясовується
символічний зміст грандіозних перетворень, ініційованих князем Володимиром
Святославичем, далекосяжні наслідки його цивілізаційного вибору. The article lightening up the prerequisites and behavior of the Christianization process
of Kyivan Rus’ against the background it’s social-political development of the late
10th – early 11th century. The symbolical content of grand transformations, innovated
by the Prince Volodymyr Sviatoslavych and the long-term consequences of his right
choice is cleared up.