Синтез наночастинок титанату лантану–літію методом обернених мікроемульсій - Кобилянська, С.Д.; Абрамова, А.; Солопан, С.О.; Maud Barre; Білоус, А.Г. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2014)
Виконано синтез нанорозмірних частинок Li₀,₅La₀,₅TiO₃ з розчинів мікроемульсій. З використанням запропонованої методики одержано аморфний осад наночастинок. Кристалізація перовськітної фази проходила в одну стадію після термооброблення вже при 700°С. Внаслідок синтезу за даною методикою одержано слабко аґломеровані нанорозмірні однофазні кристалічні частинки з середнім розміром у 10–20 нм. Выполнен синтез наноразмерных частиц Li₀,₅La₀,₅TiO₃ из растворов микроэмульсий. С использованием предложенной методики получен аморфный осадок наночастиц. Кристаллизация перовскитной фазы проходила в одну стадию после термообработки уже при 700°С. В результате синтеза по данной методике получены слабо агломерированные наноразмерные однофазные кристаллические частицы со средним размером в 10–20 нм The Li₀,₅La₀,₅TiO₃ nanoparticles are synthesized from the microemulsion solutions. The amorphous precipitate of nanosize particles is obtained by means of this method. The one-step crystallization of the perovskite phase takes place after the heat treatment already at 700°C. The weakly agglomerated single-phase crystal nanoparticles (of 10–20 nm) are obtained using this technique.