Конфуціанська концепція «шляхетної людини» у легітимізації суспільної еліти на пострадянському просторі - Мороз, Ю. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті: дослідити проблему «шляхетної людини» у першоджерелах конфуціанських канонічних книг, в першу чергу, «Лунь Юй». Порівняти отримані спостереження з іншими традиціями легітимізації суспільної еліти, в тому числі, і європейської. Зробити попередні висновки про доцільність або недоцільність конфуціанської традиції для реалій життя сучасного суспільства.
Remove selected