Штрихи до біографії Миколи Костомарова та його родини (вступна стаття й публікація О.Т.Гончар і Т.М.Зоць) (Український історичний журнал, 2013)
У публікації представлено два невідомих архівних документи: спогади про
М.І.Костомарова його пасинка – О.М.Кисіля та автобіографічну довідку автора,
які зберігаються у Прилуцькому краєзнавчому музеї. Висвітлюються цікаві
подробиці приватного життя вченого під час його перебування в маєтку
у с. Дідівці Прилуцького повіту впродовж 1874–1884 рр., а також уточнюється біографія О.М.Кисіля. The article is devoted to the publication of two unknown archival documents,
including the memoir of M.I.Kostomarov his stepson O.M.Kysil’ and author of
autobiographical information that is stored in Pryluky museum. The documents
highlight the interesting details of private life scientist during his stay in the Didivtsi
in 1874–1884 biennium, as well as specify biography О.M.Kysil’.