Український Голодомор у контексті сталінської «революції згори» - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 2013)
Голодомор 1932–1933 рр. в Україні був викликаний певним збігом обставин місця
й часу. Величезний потік документальних публікацій і наукових досліджень за
останню чверть століття дозволяє поставити та розв’язати питання про те,
як і чому сталася найбільша в історії українського народу трагедія. Holodomor of 1932–1933 in Ukraine was caused by some time-and-place coincidence.
A huge stream of documentary publications and scientific researches over the past
quarter allows putting and solving the question of how and why the biggest in the
history of Ukrainian nation tragedy was occurred.