Національні історії в метанаративі процесу ґлобалізації: з європейського досвіду - Віднянський, С.В.; Мартинов, А.Ю. (Український історичний журнал, 2013)
У контексті дискусії щодо теоретичних і методологічних підходів до написання багатотомної історії України розглядаються проблеми взаємодії ґранд-наративів національних історій в умовах процесу ґлобалізації. The article is devoted to tendencies of methodological problems the national history. The chapter also discusses of grand-narrative in the global history project.