Образ Йоганна Бугенхагена в німецькій історіографії - Каріков, С. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті досліджено питання щодо головних тенденцій відображення постаті Бугенхагена в історіографії. Автор характеризує головні наукові школи та напрями ХІХ–ХХІ ст., до яких належать «політична школа», позитивізм, «соціальна історія». Визначено, що ряд напрямів різнобічної діяльності Бугенхагена потребує подальшого дослідження. In the article the question of main tendencies of the reflection of Bugenhagen’s figure in the historiography is analyzed. The author characterized the main scientific schools and directions XIX-XXІ centuries such as the «political direction», positivism, and «social history». It is defined that a number of directions of Bugenhagen’s versatile activity should be investigated in future.