Видатний епідеміолог і мікробіолог (до 150-річчя від дня народження академіка Д.К. Заболотного) - Підгорський, В.С. (Вісник НАН України, 2016)
Цього року виповнюється 150 років від дня народження всесвітньо відомого українського вченого, лікаря, епідеміолога, борця з особливо небезпечними інфекційними захворюваннями, державного діяча та організатора науки, президента Всеукраїнської академії наук (1928—1929 рр.), професора, академіка АН УРСР і АН СРСР Данила Кириловича Заболотного.