Истоки и развитие модернизма в Англии - Беляева, О.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статье изложены основные причины возникновения такого литературного направления, как модернизм в Англии на рубеже XIX-ХХ вв., стадии его
становления и развития, рассмотрен "поток сознания", как один из приемов выражения писателей-модернистов. В статті викладено основні передумови виникнення такого літературного
напрямку, як модернізм в Англії на межі XIX-ХХст., стадії його становлення й
розвитку, розглянено "потік свідомості", як один з прийомів вираження письменників-модерністів. In the article basic reasons of modernism origin in England in the end of XIX - beginning
of XX centuries and stages of its development are stated, the definition
"stream of consciousness" as one of expressive devices of modernists is examined.