Із зали засідань Президії НАН України (7 липня 2016 р.) (Вісник НАН України, 2016)
На засіданні Президії НАН України 7 липня 2016 р. розглядалися такі питання: • про виконання цільової комплексної програми наукових досліджень НАН України «Комплексний моніторинг, оцінка та прогнозування динаміки стану морського середовища та ресурсної бази Азово-Чорноморського басейну в умовах зростаючого антропогенного навантаження та кліматичних змін» у 2013— 2015 рр. (доповідач — академік НАН України П.Ф. Гожик); • про стан та перспективи виконання цільових програм наукових досліджень відділень НАН України (доповідачі — академіки НАН України А.Г. Наумовець, В.Г. Кошечко, С.І. Пирожков); • про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); • кадрові та поточні питання.