Принцип контрапункта в построении романа Г. Гессе «Игра в бисер» - Акимова, Н.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Роман Г. Гессе – культурная утопия XX века развивает идеи И. Канта и Й. Хѐйзинги в соответствии с проблемами современной культуры. Принцип контрапункта организует композицию романа. Он связан с идеей поиска не только музыкальной, но и культурной гармонии. Роман Г. Гєссе – культурна утопія XX століття розвиває ідеї И. Канта і Й. Хейзинги відповідно до проблем сучасної культури. Принцип контрапункту організує композицію роману. Він пов'язаний з ідеєю пошуку не тільки музичної, але й культурної гармонії. The novel of G.Gess – a cultural Utopia of XX century develops I. Kant's and J. Huizinga's ideas according to problems of modern culture. The principle counterpoint organizes a composition of the novel. It is concerned with idea of search not only musical, but also cultural harmony.