Диалог культур: Восток и Запад - Берестовская, Д.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена анализу феномена диалога культур. Рассматриваются концепции М. Бахтина, В. Библера, Д. Лихачева и других мыслителей, отметивших особую значимость диалога в системе культуры. Особое внимание уделяется проблеме взаимоотношений Запада и Востока. Стаття присвячена аналізу феномена діалогу культур. Розглядаються концепції М.Бахтіна, В.Біблера, Д.Лихачова та інших мислителів, які відмітили особливу значущість діалогу культур в системі культури. Особлива увага надається проблемі співвідношень Заходу та Східу. The article is dedicated to the phenomenon of the dialogue of cultures. The conceptions of M. Bahtin, V. Bibler, D. Lihachov and other thinkers who attached great significance to the dialogue in the system of culture have been analyzed. Special attention is made to the problem of the interrelation of West and East.