В.И. Вернадский как историк науки (на примере анализа творчества И. Канта) - Синичкин, А.В.; Синичкин, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье исследуется роль В.И. Вернадского как историка науки на примере его анализа личности и научных концепций И. Канта. Подчѐркивается особое значение морального содержания творчества учѐного "высокое гуманитарное чувство", которое должно лежать в основе научной деятельности. У статті досліджується роль В.І. Вернадського як історика науки на прикладі його аналізу особи і наукових концепцій І. Канта. Підкреслюється особливе значення морального змісту творчості ученого "високе гуманітарне відчуття", яке повинне лежати в основі наукової діяльності. Role V.I. Vernadsky is researched in article as historian of the science on example of his analysis to personalities and scientific concept I. Kant. It is emphasized special importance of the moral contents creative activity scientist "high humanitarian feeling", which must be the basis of scientific activity.