Творча спадщина Затиркевич-Карпинської як утвердження національної ідеї - Шилова, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
История украинского театра богата на славные имена. Среди них есть имя величайшей украинской артистки Анны Петровны Затиркевич-Карпинской. Именно ее призвание и ее искусство были средством службы родному народу, его культуре. Історія українського театру багата на славні імена. Серед них є ім'я видатної української артистки Ганни Петрівни Затиркевич-Карпинської. Саме її покликання та її мистецтво були засобом слугування рідному народові, його культурі.