Антропоцентризм і антропний принцип: критерій розрізнення та підстава для зближення - Ханжи, В.Б. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою долідження є осмислення антропного принципу (АП) і антропоцентризму (АЦ) через з’ясування критерію їх розрізнення та підстави для зближення. Реалізації мети сприятиме рішення задач дослідження: 1) визначення сутності та динаміки розвитку АЦ; 2) з’ясування особливостей онтологічного та методологічного аспектів АП; 3) обґрунтування можливості розглядання АП (в його методологічному аспекті) та АЦ в якості підстав авторського розуміння ідеї антропного часу (цьому буде присвячено подальші роботи).