Теоретичні основи професії керівника навчального закладу нової формації - Федоров, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття присвячена розгляду теоретичних засад управлінської діяльності керівника сучасного навчального закладу. У статті обґрунтовується закономірності змісту і організації діяльності директора ліцею, гімназії в ринкових умовах, на підставі системного підходу дається аналіз парадигми складових управління закладом освіти. Статья посвящена рассмотрению теоретических основ управленческой деятельности руководителя современного учебного заведения. В статье обоснованы закономерности содержания и организации деятельности директора лицея, гимназии в рыночных условиях, на основании системного подхода дается анализ парадигмы составляющих управления учреждением образования. In the article are discovered the theoretical basis of administrative activity the manager of modern educational establishment. In the article the objective laws the manager's activity are substantiated. The analysis paradigma of the control components of the educational establishment was done.