Морський транспорт – важлива складова розвитку країни - Бойко, С.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Аналіз найважливіших проблем функціонування різних видів транспорту, які чекають свого невідкладного розв'язання, свідчить про їх масштабність, складність і визначальність для загального розвитку економіки України, їх реалізація потребує великих інвестицій і непростих організаційних рішень. Анализ важнейших проблем функционирования разных видов транспорта, которые ожидают своего безотлагательного решения, свидетельствует об их масштабности, сложности и определительности для общего развития экономики Украины, их реализация нуждается в больших инвестициях и непростых организационных решениях.