80-річчя члена-кореспондента НАН України А.Г. Шапара (Вісник НАН України, 2016)
5 вересня 2016 р. виповнюється 80 років відомому вченому
в галузі наук про Землю доктору технічних наук, професору,
члену-кореспонденту НАН України Аркадію Григоровичу Шапару. А.Г. Шапар — заслужений діяч науки і техніки України,
лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, премії ім. О.М. Динника НАН України, дійсний член Української
екологічної академії наук, Академії гірничих наук України, Європейської академії наук, Європейської академії природничих
наук (Ганновер, Німеччина). Він є також асоційованим членом
Ради з проблем гірничих наук РАН та почесним членом російської Академії гірничих наук.