Використання кластеризації в експертному оцінюванні діяльності загальноосвітніх шкіл - Боднар, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Модифіковано кластерный підхід для структуризації шкіл при експертномуоцінюванні їх навчально-виховної діяльності на основі даних, отриманих за алгоритмічною блочно-модульною моделлю системи технологій експертного оцінювання, проаналізовано можливості використання кластерів для ефективного управління освітою в регіоні. Модифицирован кластерный подход для структуризации школ при экспертном оценивании их учебно-воспитательной деятельности на основе данных, полученных по алгоритмической блочно-модульной модели системы технологий экспертного оценивания, проанализированы возможности использования кластеров для эффективного управления образованием в регионе. In basis of information, which been receiving by algorithmic block-and-modular model the system's technologies of expert estimation, cluster's approach for structuralation of secondary schools in expert estimation are modified, possibility of application the clusters for effective of administration of education in region are analyzed.