Проблемний аналіз функціонування регіонального зернового підкомплексу Причорноморського регіону України - Шаповалова, І.О (Культура народов Причерноморья, 2007)
Природно-кліматичні умови та родючі землі України сприяють вирощуванню всіх зернових культур і дозволяють отримувати високоякісне продовольче зерно, в обсягах, достатніх для забезпечення внутрішніх потреб і формування експортного потенціалу. Основною зоною вирощування зернових культур є Причорноморський регіон України. Природно-климатические условия и плодородные земли Украины способствуют выращиванию всех зерновых культур и позволяют получать высококачественное продовольственное зерно, в объемах, достаточных для обеспечения внутренних потребностей и формирования экспортного потенциала. Основной зоной выращивания зерновых культур является Причерноморский регион Украины.