Концептуальні напрями формування стратегії економічного розвитку курортно-рекреаційної сфери України - Цьохла, С.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У статті обґрунтовано необхідність підвищення ефективності стратегічного управління розвитком курортно-рекреаційної сфери на основі врахування тенденцій та проблем її розвитку, використання інструментарію формування стратегії економічного розвитку та прогнозування. Запропоновано модель економічного розвитку курортно-рекреаційної сфери на базі зміни економічного механізму її функціонування. В статье обоснована необходимость повышения эффективности стратегического управления развитием курортно-рекреационной сферы на основе учета тенденций и проблем ее развития, использования инструментария формирования стратегии экономического развития и прогнозирования. Предложена модель экономического развития курортно-рекреационной сферы на базе изменения экономического механизма ее функционирования. In the article the necessity of increase of efficiency of strategic management development of health resort sphere is grounded on the basis of account of tendencies and problems of its development, use of tool of forming of strategy of economic development and prognostication. The model of economic development of health resort sphere is offered on the base of change of economic mechanism of its functioning.