Развитие методов дистанционного зондирования земли в ИРЭ НАН Украины - Иванов, В.К.; Яцевич, С.Е. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2008)
Рассмотрена история развития радиофизических методов и средств дистанционного зондирования поверхности Земли с аэрокосмических носителей в Институте радиофизики и электроники им. А. Я. Усикова НАН Украины во второй половине XX века. Представлены основные характеристики космических и авиационных радиолокаторов бокового обзора. Обсуждаются полученные результаты и перспективы развития дистанционных методов. Розглянуто історію розвитку радіофізичних методів та засобів дистанційного зондування поверхні Землі з аерокосмічних носіїв в Інституті радіофізики і електроніки ім. О. Я. Усикова НАН України в другій половині XX-го століття. Надано основні характеристики космічних і авіаційних радіолокаторів бічного огляду. Обговорюються отримані результати і перспективи розвитку дистанційних методів. History of development of radiophysical methods of the remote sensing of terrain from aerospace facilities in A. Ya. Usikov Institute of Radiophysics and Electronics of NAS of Ukraine in the second half of 20th century is considered. Main features of spaceborn and airborn side-looking radars are presented. Obtained results and prospects of development of remote sensing methods are discused.