Экспериментальные исследования электромагнитного и акустического излучения при деформации образцов горных пород - Спожакин, А.И.; Бакаев, О.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2006)
Експериментально встановлений зв‘язок між електромагнітним і сейсмоакустичним випромінюванням при одноосному стисненні зразків гірських порід і отримані кореляційні залежності. Вивчені спектри ви- промінювання електромагнітної емісії. Приведені параметри апаратури і методика експерименту. The relation is established and correlation relationships are derived between electromagnetic and acoustic emissions arising during uniaxial compression of rocks specimens. Electromagnetic emission spectra are investigated. Instrumentation values and experimental techniques are presented.