Нелинейные модели теплофизики геотехносферы - Венгеров, И.Р. (Физико-технические проблемы горного производства, 2006)
Стисло розглянуті нелінійні математичні моделі процесів переносу імпульсу, маси та тепла в гірничих масивах та виробітках шахт, рудників та підземних споруд. Дана класифікація моделей, сформульовані базисні задачі розвитку парадигми. Запропонований новий метод розв’язання крайових задач. Nonlinear mathematical models of the momentum, mass and heat transfer processes in mining massifs and excavations of mines, pits and underground constructions. A model classification is done and main problems of the paradigm development are formulated. A novel method of the boundary value problem solution is proposed.