Механизм разрушения песчаника с учётом фазового состояния кварца и водородосодержащих компонент - Стариков, Г.П.; Гладкая, Е.В.; Завражин, В.В.; Кравченко, А.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2007)
Приведені результати досліджень механізму руйнування пісковику, дано оцінку впливу поліморфізму кварца і водовміщуючих компонент у пісковику на особливості руйнування привибійної зони пласта l₁, визначені умови формування зон з підвищеним газовмістом та порушеністю і обгрунтовані критерії їх прогнозу. The results of researches of mechanism of destruction of sandstone are resulted, influencing of polymorphism of quartz is appraised and hydrogen containing components in sandstone on the feature destruction area near of wall seam l₁, the terms of forming of areas with the promoting gas-contain and breaking were defined and the criterions of their prognosis were grounded.